طرز تهیه کباب کوبیده مرغ با دنبه گوسفندی
به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، کباب کوبیده مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به روش های متنوعی تهیه می گردد. از آنجایی که این نوع کباب در حالت عادی کمی خشک می گردد، به همین علت معمولا با سس گوجه فرنگی آن را سرو می نمایند. البته با افزودن مقداری دنبه به این کباب، می توانیم آن را نرم تر و خوشمزه تر کنیم و حتی نیازی به استفاده از سس نداشته باشیم. نکته جالب در خصوص طرز تهیه کباب کوبیده مرغ با دنبه این است که هیچ بو یا طعم دنبه ای در آن حس نمی گردد.
اگر تا به حال کباب کوبیده مرغ را بدون دنبه تهیه می کردید، پیشنهاد می کنیم حتما یک بار آن را به این روش بپزید تا تفاوتش را احساس کنید. در ادامه طرز تهیه کباب کوبیده مرغ با دنبه را به صورت کامل به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای 4 نفر عبارتند از:
- سینه مرغ: 600 گرم
- دنبه: 100 گرم
- پیاز: 1 عدد
- آرد سوخاری: 2 قاشق غذاخوری
- جعفری: حدودا 300 گرم
- زعفران دم نموده: 2 قاشق غذاخوری
- سیر: 2 حبه
- پاپریکا و زردچوبه: به میزان کافی
- نمک و فلفل سیاه: به میزان کافی
دستور پخت کباب مرغ با دنبه
مرحله اول
گام اول برای تهیه کباب مرغ با دنبه این است که ابتدا باید مرغ را به خوبی شسته، استخوان آن را کاملا جدا نموده و سپس آن را به تکه های کوچک تبدیل کنیم. در قدم بعدی پوست سیرها و پیاز را گرفته و شسته و روی مرغ ها می ریزیم.
مرحله دوم
حالا در این مرحله مرغ را به همراه سیر، پیاز و دنبه گوسفندی داخل چرخ گوشت ریخته و اجازه می دهیم به خوبی چرخ شوند. اگر به چرخ گوشت دسترسی ندارید، می توانید مواد را داخل مخلوط کن بریزید و با هم میکس کنید.
41 نوع کباب که در فهرست محبوب ترین کباب های دنیا قرار دارند
مرحله سوم
حالا مخلوط مرغ با دنبه را داخل یک کاسه مناسب ریخته، سپس جعفری را خرد نموده و به همراه نمک، پابریکا، آرد سوخاری، زعفران دم نموده، زردچوبه و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله مایه کباب را چند دقیقه با دست خیس ورز می دهیم تا کاملا یکدست گردد. اگر متوجه شدیم مایه کباب کمی شل شده می توانیم کمی آرد سوخاری به آن اضافه کنیم تا سفت گردد. حالا کاسه مایه کباب را با سلفون می پوشانیم.
مرحله پنجم
بعد از اینکه روی کاسه را پوشاندیم، به مدت 1 تا 2 ساعت آن را در یخچال قرار دهیم تا مایه کباب استراحت کند. پس از گذشت این زمان، کاسه را از یخچال خارج نموده و سراغ قالب زدن کباب می رویم.
طرز تهیه جوجه کباب خانگی به سبک رستورانی
مرحله ششم
در مرحله سیخ زدن کباب بهتر است ابتدا به میزان یک مشت از مایه کباب برداشته، روی یک کیسه فریزر قرار داده و یک کیسه فریزر دیگر هم روی مایه کباب بکشیم و به صورت کباب کوبیده شکل می دهیم.
مرحله هفتم
به همین ترتیب تمام مایه کباب را شکل می دهیم و اگر برای پخت آن عجله نداریم بهتر است کباب ها را درون یک سینی قرار دهیم، روی آن را با نایلون پوشانده و به مدت 30 دقیقه دیگر در یخچال اجازه دهیم مایه کباب استراحت کند. البته در این مرحله اگر قصد داریم کباب کوبیده مرغ را سیخ بکشیم، با دست مایه کباب را در دور سیخ شکل می دهیم. برای اینکه کباب صاف و یک دست باشد، می توان از سیخ های مخصوص کباب کوبیده استفاده کرد.
مرحله هشتم
پس از گذشت 30 دقیقه کباب ها را از یخچال خارج نموده و دو روش برای پخت آن وجود دارد. اگر بدون سیخ زدن قصد پخت آن ها را داشته باشیم، یک تابه مناسب روی حرارت میانه قرار می دهیم. داخل تابه میزانی روغن می ریزیم و پس از اینکه روغن داغ شد، کباب ها را داخل آن می پزیم.
برای روش دوم و کباب های کوبیده که سیخ کشیدیم هم منقل را آماده نموده و صبر می کنیم تا ذغال ها کاملا سرخ شوند. ذغال های کاملا سرخ شده، باعث می شوند تا کباب طعم و مزه بهتری داشته باشد. سیخ های کباب را روی منقل چیده و مرتب می چرخانیم تا کباب ها به طور یکنواخت بپزند. نکته قابل توجه این است که برای این که کباب ها به سیخ نچسبند، قبل از پخت، سیخ ها را با روغن چرب کنید.
مرحله نهم
در روش اول، حتما باید حرارت زیر تابه میانه باشد، چون اگر کم باشد کباب خشک می گردد و اگر زیاد باشد می سوزد. پس از اینکه یک سمت کباب ها رنگ و به خوبی سرخ شد، آنها را به آرامی بر می گردانیم تا سمت دیگر نیز بپزد.
مرحله دهم
در خاتمه پخت کباب کوبیده مرغ با دنبه بهتر است میزانی زعفران دم نموده و کره را ترکیب کنیم و با برس روی غذا بمالیم تا نرم تر و خوشمزه تر شوند. در خاتمه آن ها را درون ظرف می چینیم و همراه برنج یا نان و گوجه سرو می کنیم.
طرز تهیه کباب تابه ای گوشت با تمام فوت و فن برای خوشمزه شدن
ترفندهای طرز تهیه کباب کوبیده مرغ با دنبه
در بخش های قبلی با مراحل مختلف طرز تهیه کباب کوبیده مرغ با دنبه آشنا شدیم، اما ترفندهایی وجود دارد که با رعایت آن ها می توانید غذای خوشمزه تری داشته باشید. به عنوان مثال، اضافه کردن سیر به کباب کوبیده مرغ باعث خوش طعم تر شدن کوبیده شما می گردد، البته این کار اختیاری است و اگر حساسیت به سیر دارید، می توان از طعم دهنده ها یاری گرفت. بعلاوه برای خوش عطر شدن کباب کوبیده مرغ، تخم گشنیز آسیاب شده گزینه مناسبی است.
در مرحله آماده کردن مایه کباب، آن را چند دقیقه به خوبی ورز دهید تا مواد منسجم گردد. نکته بعدی این است که در طرز تهیه کباب کوبیده مرغ می توانید میزانی گوشت چرخ نموده نیز به کار ببرید و آن را با مرغ چرخ شده مخلوط کنید. بعلاوه اگر قصد پخت این غذا با ذغال را دارید، قبل از به سیخ کشیدن حتما مواد را یک بار دیگر برای 10 دقیقه ورز دهید تا در سیخ ثابت بماند.
نکته قابل توجه دیگر این است که مواد لازم برای کوبیده مرغ با دنبه روی ذغال با مواد کوبیده مرغ تابه ای یکسان است و فقط روش پخت آن ها با هم فرق دارد، البته طعم کباب با ذغال خوشمزه تر می گردد.پ ادویه کباب کوبیده مرغ یا میزانی پودر پاپریکا باعث خوش طعم شدن آن می گردد.
بعلاوه در کوبیده مرغ به روش تابه ای می توانید مواد را کامل در تابه بریزید و سپس با لبه کفگیر آن ها را برش دهید و درب ماهیتابه را بسته تا کاملا بپزد. در این روش هم می توانید از سیخ چوبی هم بهره ببرید و کباب های سیخ شده را در ماهتابه بپزید. ترفند نهایی هم این است که اضافه کردن یک قاشق مربا خوری آب لیمو ترش تازه عطر هم باعث خوشمزه تر شدن کباب می گردد.
نتیجه گیری
در این مقاله با طرز تهیه کباب کوبیده مرغ با دنبه آشنا شدیم و ترفندها و نکات مهم پخت این غذا را با هم مرور کردیم. این نوع کباب یک گزینه عالی برای افرادی است که در پی طعم و مزه ای خاص و لذیذ هستند. نکته قابل توجه این است که افزودن دنبه به مواد کباب باعث می گردد که کباب کوبیده مرغ نرم تر و آبدارتر گردد و از خشکی آن جلوگیری می نماید. این کباب نه تنها از نظر طعمی خوشمزه است، بلکه به راحتی می توان آن را با انواع چاشنی ها سرو کرد.
اگرچه روش تهیه این نوع کباب و مواد اولیه آن در منطقه ها مختلف ممکن است کمی متفاوت باشد، اما با روشی که در این مقاله گفتیم، می توانید طعم جدیدی را تجربه کنید. با رعایت نکاتی که در ترفندها ذکر شد، یک کباب خوشمزه و دلچسب بپزید و از آن لذت ببرید. بعلاوه با این روش پخت کوبیده مرغ با دنبه می توانید میز غذای مهمانی های خود را خاص تر کنید.
سوالات متداول
1. برای خوشمزه شدن کوبیده مرغ از چه موادی استفاده کنیم؟
استفاده از ادویه هایی مانند پاپریکا، فلفل سیاه و پودر سیر به خوشمزه شدن کوبیده مرغ یاری می نماید.
2. چرا به کوبیده مرغ دنبه اضافه می کنیم؟
اضافه کردن دنبه به کوبیده مرغ از خشک شدن کباب جلوگیری می نماید.
3. چه کار کنیم مرغ به سیخ نچسبد؟
برای جلوگیری از چسبیدن مرغ به سیخ، سیخ ها را چرب یا خیس کنید.
منبع: دیجیکالا مگ