طرز تهیه مجبوس مرغ ؛ یک غذای محبوب و خوشمزه عربی
به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، مجبوس مرغ پیشنهاد امروز کتاب کاله برای شما است. غذای هر منطقه ای متناسب با سبک زندگی، آب و هوا و اقتصاد آن منطقه است. فرهنگ غذایی هر کشوری ریشه در آداب و رسوم و مردمان آن کشور دارد. تا جایی که برای شناخت فرهنگ یک منظقه می توانیم به دنیای غذاهای آن سفر کنیم. غذاهای عربی هم از مردمان و سبک زندگی آن ها برایمان می گوید. آشپزی دنیای عرب به خاطر غذاهای پر ادویه و خوش طعم اش در دنیا معروف است. پلو مجبوس مرغ هم یکی از همین غذاها است. این غذا به همراه مرغ و با ادویه های مختلف مثل دارچین و زیره سبز درست می گردد.
مجبوس مرغ در کشورهای حاشیه خلیج فارس غذایی ملی است. در کویت مجبوس مرغ با سسی محلی به نام الدقوس (Daqoos) سرو می گردد. این سس را با سیر و گوجه فرنگی درست می نمایند. نام دیگر این غذا، کابسا است و در عربستان سعودی با نام کابسا مرغ شناخته می گردد. مجبوس غذایی خوش طعم و معطر است ولی مانند دیگر غذاهای عربی طعم تندی ندارد. در ادامه همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه (دم پختک عربی) را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه مجبوس مرغ (دم پختک عربی)
- برنج دو و نیم پیمانه
- سینه مرغ یک عدد
- پیاز خرد شده یک پیمانه
- سیر پنج حبه
- لیمو عمانی دو عدد
- برگ بو شش عدد
- میخک شش عدد
- دانه هل پنج عدد
- زیره سبز نصف قاشق چای خوری
- پودر دارچین یک چهارم قاشق چای خوری
- ادویه کاری یک قاشق چای خوری
- گشنیز سه چهارم قاشق چای خوری
- زردچوبه نصف قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه سس الدقوس
- گوجه فرنگی بزرگ چهار عدد
- سیر دو حبه
- آب نصف پیمانه
- نمک یک قاشق چای خوری
- فلفل سیاه یک چهارم قاشق چای خوری
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه مجبوس مرغ عربی
مرحله اول
برای تهیه مجبوس مرغ ابتدا باید یک سینه مرغ بردارید و آن را به ده تکه مکعبی برش دهید. اجاق گاز را روشن کنید و تکه های مرغ را در قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق قرار دهید تا مرغ ها بپزد.
مرحله دوم
اگر تکه های مرغ چربی دارد در این مرحله که مرغ در حال جوشیدن است آن ها را جدا کنید. در این مرحله پیاز، سیر، لیمو عمانی، برگ بو، میخک، دانه هل، زیره سبز، پودر دارچین، ادویه کاری، نمک و فلفل، زردچوبه و گشنیز را به مرغ ها اضافه کنید. بگذارید مرغ ها 45 دقیقه بجوشد تا زمانی که نرم شوند.
مرحله سوم
تمامی مواد را از قابلمه خارج کنید. برنج را در آب مرغی که در قابلمه مانده بریزید و بگذارید تا دم بکشد. اگر مقدار آب مرغ کم بود می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید. در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و مرغ ها را در آن تفت دهید تا کمی سطح شان طلایی گردد. زمانی که برنج پخته شد، آن را در ظرفی بکشید و مرغ ها را روی آن قرار دهید. می توانید با کمی جعفری هم آن را تزیین کنید. سس الدقوس هم در کنار این پلو سرو می گردد.
چند نکته برای تهیه مجبوس مرغ
- از زیره و دارچین به مقدار زیاد استفاده نکنید. می توانید به جای پودر دارچین از چوب دارچین بهره ببرید.
- در این غذا می توانید به جای سینه مرغ، از ران مرغ، بال مرغ یا یک مرغ کامل بهره ببرید.
- پیاز و سیر را سرخ نکنید و آن ها را مستقیما با مرغ ها بپزید.
- می توانید به جای مرغ از گوشت های دیگری مانند گوشت بره، گوشت گاو، ماهی یا میگو بهره ببرید. ماهی سفید جایگزین خوبی برای مرغ در پلو مجبوس است.
طرز تهیه سس الدقوس
مرحله اول
برای درست کردن سس الدقوس ابتدا گوجه فرنگی ها را در آب بجوشانید تا پوست آن ها به راحتی کنده گردد. سپس در مخلوط کن سیر، آب و گوجه فرنگی های پوست کنده شده را به خوبی با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم
در قابلمه ای مخلوط گوجه فرنگی و سیر را بریزید و به آن فلفل سیاه، فلفل قرمز و رب گوجه فرنگی اضافه کنید. به مدت 20 تا 25 دقیقه روی حرارت گاز بجوشانید تا سس غلیظی درست گردد. حالا سس القدوس شما آماده است و می توانید آن را کنار مجبوس مرغ سرو کنید. نوش جان!
منبع: کتاب کاله