روش های برطرف تندی غذا با ساده ترین مواد در دسترس

به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، روش های برطرف تندی غذا چیست؟ همان سوالی که وقتی میز غذا را چیده اید و می روید طعم نهایی غذا را بچشید تا مطمئن شوید که خوب است؛ اما ناگهان دهانتان آتش می گیرد! شما پیش خود فکر می کنید، اوه نه، خیلی زیاده روی کردم! نباید این میزان فلفل رو اضافه می کردم؛ غذای من غیرقابل خوردن شده و احتمالا کشنده!

روش های برطرف تندی غذا با ساده ترین مواد در دسترس

وقتی غذایتان تند شده، در حالت وحشت، فکر می کنید غذا را در سطل زباله بیندازید و از بیرون غذا بگیرید. نگران نباشید، ما چند راه برای نجات شام شما آماده نموده ایم. اگر موقع کشیدن غذاست و با خود فکر می کنید، تندی غذا را چطور از بین ببریم، در ادامه با ما همراه باشید تا با استفاده از موادی که در هر کابینت و آشپرخانه ای هست، مانند سوپرمن غذای خود را از تندی نجات دهید.

چاشنی های ترش را امتحان کنید

یکی از روش های برطرف تندی غذا استفاده از چاشنی های اسیدی و ترش مزه مثل آبلیمو و سرکه است. فلفل های تند مانند چیلی و کاین حاوی ترکیبی به نام کپسایسین هستند؛ این ماده مسئول بیشترین اندازه حس گرمایی ست که تجربه می کنید؛ به ویژه احساس سوزش هنگام تماس با غشاهای مخاطی. از آن جایی که کپسایسین یک ماده قلیایی ست، شدت آن با مواد گفته شده کم خواهد شد.

ترکیبات اسیدی مانند آب لیمو یا لیموترش، سرکه، گوجه فرنگی و حتی آناناس، همگی به خنثی کردن سطح pH تندی و کاهش بخشی از طعم شعله ور فلفل یاری می نمایند. آب نصف لیمو، لیموترش، یک الی دو قاشق غذاخوری سرکه یا سس گوجه فرنگی را به غذای پرادویه خود اضافه کنید.

بعلاوه اگر این مواد را ندارید و فکر می کنید تندی غذا را چطور از بین ببریم، ¼ فنجان گوجه فرنگی یا آناناس تازه را خرد و به غذا اضافه کنید. آن را کاملا هم بزنید و اجازه دهید طعم ها به مدت 15-30 دقیقه با هم مخلوط شوند. سپس بچشید و در صورت لزوم مواد گفته شده را کمی بیشتر اضافه کنید.

از روغن های گیاهی بهره ببرید

قرار نیست غذای شما مثل ارغاسوان یا همان جشن گرما، صورتتان را گرم و دهانتان را بسوزاند. گرما و تندی شدید کپسایسین را می توان با کمی روغن گیاهی یا محصولات لبنی مختلف هم خنثی کرد. از آن جایی که کپسایسین محلول در روغن است، افزودن یک روغن سالم مانند دانه انگور، زیتون یا نارگیل، به حل و رقیق شدن مولکول های تند آن یاری می نماید.

استفاده از روغن های گیاهی یکی از برترین روش های برطرف تندی غذاست. با این وجود مطمئن شوید روغنی را انتخاب می کنید که طعم غذای شما را تکمیل می نماید. سپس فقط یک قاشق چای خوری از آن را به آرامی اضافه کنید تا بافت و قوام غذای شما حفظ گردد.

شکر، این رستگاری شیرین را امتحان کنید

تندی غذا و شیرینی شکر، مانند آب و آتش هستند که طعم یکدیگر را خنثی می نمایند. باید کمی شکر به غذا اضافه کنید. البته حواس خود را جمع کنید که غذایتان شیرین نگردد. اگر این رخ داد، به جای سرچ این که تندی غذا را چطور از بین ببریم، باید در پی خنثی کردن طعم شیرین آن باشید.

شکر به عنوان یکی از روش های برطرف تندی غذا، می تواند به خنثی کردن گرمای تندی غذا یاری کند؛ زیرا روغن ها را جذب می نماید و طعم آن را تا حدودی تغییر می دهد. برای این کار، اندازه کمی شکر یا عسل (هر بار یک قاشق چای خوری) به آن اضافه کنید تا طعم و مزه یک ظرف غذا متعادل گردد. بعد غذا را تا حد خوب هم بزنید و اجازه دهید روی شعله بماند تا طعم ها مخلوط شوند.

بعد از هر بار افزودن شکر بهتر است که کمی غذا را مزه مزه کنید تا مطمئن شوید که غذای اصلی شما مانند دسر شیرین نباشد. قرار است شما غذا اصلی را سر سفره ببرید نه یک ژله یا فرنی را!

حجم غذا را بیشتر کنید

یکی از روش های برطرف تندی غذا، افزودن به حجم غذاست. یکی از تعارف های بامزه ما ایرانیان به مهمان برای ماندن این است که: حالا بمونید، آب غذا رو بیشتر می کنیم!. این تعارف در واقع جواب سوال شما؛ یعنی تندی غذا را چطور از بین ببریم است!

البته نه این که فقط به غذا آب اضافه کنید؛ بلکه می توانید سس، سبزیجات یا گوشت بیشتر را به غذای بیفزایید. با این ترفند، تندی غذای شما متعادل خواهد شد. برای این که کار شما راحت تر گردد، می توانید آب مرغ و آب گوشت بدون فلفل در فریزر داشته باشید برای این وقت ها. بعلاوه می توانید از پوره کدوحلوایی، کرفس و پیاز هم برای متعادل کردن طعم تندی غذا بهره ببرید.

برطرف تندی قیمه و قرمه

برای برطرف تندی خورشت قیمه و قرمه، افزودن آبلیموی تازه راه حل خوبی ست؛ اما می توانید از سیب زمینی هم به عنوان یکی از روش های برطرف تندی غذا بهره ببرید. این ماده غذایی یک راه حل نجات بخش هم برای شوری و هم برای تندی است.

عملکرد سیب زمینی برای برطرف تندی غذا، مانند اسفنج خشکی است که آب را به خود جذب می نماید. سیب زمینی هم در واقع طعم های غالب غذا را به خود جذب می نماید. قبل از سرو غذا هم می توانید سیب زمینی را از غذا خارج کنید تا همان دیزاین و شکل مد نظر شما را داشته باشد.

برطرف تندی جوجه کباب

جوجه کباب از آن دسته غذاهایی است که نه می توان شکر به آن افزود و نه سیب زمینی. اگر برای ناهار جوجه دارید و فکر می کنید که سوال تندی غذا را چطور از بین ببریم بدون جواب است، باید بگوییم که از ماست غافل نشوید!

محصولات لبنی هم به علت وجود کازئین، از روش های برطرف تندی غذا هستند. کازئین ذرات مولد گرما و تندی فلفل را احاطه می نماید، به آن ها متصل می گردد و سپس آن ها را پراکنده می نماید. اگر جوجه ها را مزه دار نموده اید و وقت پخت است، اما متوجه تندی آن می شوید، به مایه آن کمی ماست یا خامه اضافه کنید. اگر هم جوجه شما پخته شده است، آن را در کمی کره حیوانی آب شده بغلتانید.

سرو مواد دارای نشاسته در کنار غذا

از آن جایی که ما ایرانی ها عادت به خوردن نان و برنج داریم، می توانید به این دو ماده به عنوان برترین روش های برطرف تندی غذا نگاه کنید. نشاسته برنج و نان، طعم تندی غذا را متعادل می نماید. در واقع نشاسته موجود در پاستا، برنج، نان و غلات، به علت داشتن طعمی خنثی، همگی گزینه های خوبی برای سرو با غذای اصلی تند هستند.

چند نکته طلایی در خصوص روش های برطرف تندی غذا

  • در آشپزی حرفه ای، ادویه جات و ترشی جات را باید در چند بخش کوچک به غذا اضافه کنید و هر بار آن را بچشید تا به طعم ایده آل برسد. البته این نکته برای غذاهایی ست که سریع پخته می شوند.
  • برای غذاهایی که دستور پخت طولانی دارند و در مدت زمان پختشان آب غذا تبخیر می گردد، باید فلفل را در آخر کار اضافه کنید.
  • از یاد بردن چشیدن غذا، یکی از رایج ترین اشتباهات آشپزی ست. با ادویه های تند مانند نمک رفتار کنید و به یاد داشته باشید که در زمان افزودن و هم زدن، طعم آن را بچشید.
  • در ابتدای افزودن فلفل به غذا، فقط از نصف اندازهی که در دستور تهیه غذا آمده است بهره ببرید. سپس اندازه به جای مانده را با احتیاط در چند قسمت کوچک به غذا اضافه کنید.

می توانید با هر یک از نکاتی که گفته شد، به جای فکر کردن به جواب تندی غذا را چطور از بین ببریم، از خلق یک جهنم آتشین در دیگ غذا جلوگیری کنید. البته آشپزی در هر خانه فوت کوزه گری مختلفی دارد، پس اگر روش های برطرف تندی غذا در خانه شما فرق دارد، شاد می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: herpo.ir شناسه مطلب: 1882

به "روش های برطرف تندی غذا با ساده ترین مواد در دسترس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های برطرف تندی غذا با ساده ترین مواد در دسترس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید