حناچی با دبیرکل متروپلیس دیدار کرد

به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، به گزارش خبرنگاران، پیروز حناچی شهردار تهران امروز چهارشنبه بعدازظهر در دفتر خود میزبان اکتاوی دلاوارگا دبیرکل متروپلیس (انجمن کلان شهرهای مهم جهان) بود.

حناچی با دبیرکل متروپلیس دیدار کرد

دلاوارگا در این دیدار تهران را دوست قدیمی متروپلیس خواند و ضمن اشاره به این که این دومین سفرش به تهران است، مراتب احترام سران متروپلیس را به شهردار تهران ابلاغ کرد.

دبیرکل متروپلیس گفت: متروپلیس سازمانی است که 138 تا از کلان شهرهای دنیا عضو آن هستند و سابقه زیادی دارد. متروپلیس در دوره نخست یک سازمان فنی بود، در مرحله دوم حیات خودش تبدیل به یک نهاد سیاسی شد و الان یک شرایط بینابین این دو حالت دارد.

او چالش هایی را که شهرها با آن ها روبه رو هستند متعدد دانست و ادامه داد: در سال 1985 وقتی متروپلیس تأسیس شد، 300 شهر بیش از 1 میلیون نفر وجود داشت اما الان در سال 2019 این رقم به تعداد 500 شهر با بیش از 1 میلیون جمعیت رسیده است. از سوی دیگر شهری با 1 میلیون جمعیت یک شهر متوسط به حساب می آید. مرزهای شهرها دیگر ایستا نیستند؛ شاید شهروندان دیگر لزوماً برایشان اهمیت نداشته باشد که در مرکز یا حومه شهرها ساکن باشند.

دلاوارگا گفت: ما در متروپلیس بر روی بحث حکمروایی شهری تمرکز داریم، و از طرف دیگر بحث های عملی را نیز پیش می بریم؛ تجربیات عمرانی را در اختیار یکدیگر می گذاریم و بررسی می کنیم که آیا می توانیم با هم همکاری هایی داشته باشیم. در دو سطح کارمان را انجام می دهیم؛ در سطح سیاسی که تعامل هایی با هیأت مدیره ها داریم. شهرهای مختلف از مونترال و برلین گرفته تا کوانگجو و بسکمک شهرهای آفریقایی از اعضای ما هستند. ما در جلسات متروپلیس به افزایش مشارکت های شهروندی فکر می کنیم و این موضوع یکی از دغدغه های ما است.

دبیرکل متروپلیس اضافه کرد: کمک می کنیم تا به پاسخ این سوال برسیم که چطور می توان آلایندگی را در شهرها کاهش داد. از طرف دیگر دوره های آموزشی مختلف را نیز برگزار می کنیم. دیجیتالیزه کردن مدیریت شهری نیز یکی دیگر از اهداف ما در متروپلیس است. با نهادهای مختلف همکاری های بسیار داریم. یکی از مأموریت هایمان این است که به پاسخ این پرسش برسیم که چگونه می توان فضاهای عمومی بهتری در شهرهای مختلف داشت. فکر می کنم شهرهای ایران هم می توانند از دستاوردهای مطالعات و تلاش های ما استفاده کنند. متروپلیس ابزار مهمی است در اختیار شما. می توانید تعاملاتتان را در سطح بین المللی از طریق متروپلیس پیش ببرید. برخی شهرداران از ما می پرسند متروپلیس چه ارزش اضافه کرده ای برای ما دارد و آیا وقت ما را هدر نمی دهد؟ پاسخ ما این است که اگر فقط به متروپلیس به عنوان مجموعه ای جلسات نگاه کنند، بله وقتشان هدر می رود، اما اگر از آن به عنوان یک ابزار کارآمد استفاده کنند، حتماً منافع بسکمک در آن می یابند.

در ادامه این دیدار پیروز حناچی شهردار تهران ضمن مرور تعاملاتی که پایتخت ایران تابه حال با متروپلیس یا انجمن کلان شهر های مهم دنیا داشته است، گفت: مسائل و مسائل کلان شهرها اغلب بسیار به هم شبیه هستند اما راه حل ها مثل هم نیستند. موضوعاتی مثل آلودگی، ترافیک و توسعه حمل ونقل عمومی از موضوعات مهم تمام شهرهای بزرگ دنیا هستند و طبیعتاً ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم. ما در سال گذشته تلاش زیادی برای کاهش آلودگی هوای تهران داشتیم؛ طرح ال ای زد را در تهران تعقیب کردیم و 2 خط مترو را نیز به بهره برداری رساندیم.

حناچی اضافه کرد: در حوزه قلمروی عمومی نیز تلاش های زیادی در تهران داشته ایم و قطعاً در برنامه 5 ساله سوم شهرداری تهران، یکی از موضوعات مهم برای ما همین موضوع قلمروی عمومی خواهد بود. اوج بحث قلمروی عمومی را می توان در تپه های عباس آباد تهران مشاهده کرد؛ جایی که پل طبیعت در آن واقع است و همیشه مورد استقبال بسکمک از مردم قرار می گیرد؛ این پل همچنین پیروز به اخذ جایزه آقاخان و بسکمک از جوایز بین المللی دیگر شده است. این جهت، هم در فضاهای تاریخی شهر و هم در فضاهای جدید، توسعه پیدا خواهد کرد.

حناچی اضافه کرد: فکر می کنم یکی از مسائلی که ما و باقی کلان شهرها با آن روبرو اند، یافتن منابع مالی پایدار برای مدیریت شهر است. ایجاد توازن بین درآمدها و هزینه ها و تعریف منابع جدید برای سرمایه گذاری در پروژه های شهر از اهداف ما است.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: می دانید که یکی از تهدیدات ما در تهران زلزله است؛ تهران در طول تاریخ زلزله های شدیدی را تجربه کرده است. استفاده از تجربیات در حوزه های تاب آوری و بیمه با هدف تأثیرگذاری بر روی زلزله از اهداف اصلی ما به شمار می رود؛ بیمه های اجباری با هدف مقاوم سازی در مقابل زلزله و ایجاد منابع از این محل برای افزایش کیفیت زندگی در شهر. در زلزله 1999 در استانبول، بخش عمده ای از ساختمان های تخریب شده، ساختمان های بلندمرتبه بتنی بودند؛ ترک ها هم بعد از آن زلزله بیمه های اجباری را آغاز کردند.

شهردار تهران در ادامه موضوع پسماند و بازیافت پسماند و آب را از دغدغه های اصلی مدیریت شهری تهران دانست و گفت: اگر تجربیاتی در این زمینه وجود داشته باشد، مشتاقانه از آن استفاده می کنیم.

او گفت: ما در دوره جدید مدیریت شهری سیاست های جدیدی را نیز آغاز کردیم. در دوره من توجه به پیاده روی، دوچرخه و دیگر مودهای عمومی حمل ونقل و کاهش استفاده از وسایط نقلیه شخصی، همیشه موضوعات مهمی بوده اند. من سه شنبه ها به شکل نمادین با دوچرخه سر کار می آیم و شرکت های بخش خصوصی نیز به شکل اپ هایی بر روی موبایل سرویس دوچرخه سواری به شهروندان را ارائه می دهند. در حال حاضر سرویس های زیادی را بر روی موبایل توسط بخش خصوصی ارائه می دهیم که توسعه این سرویس ها نیز از اهداف و موضوعات اصلی ما محسوب می شود. این گونه تجربیات در همه جای دنیا وجود دارد و ما علاقمندیم در تمام این محورها انتقال تجربیات داشته باشیم؛ خصوصاً تجربیاتی که ما را به شرایط پایدار و محیط زیست پاک تر نزدیکتر و همچنین فضای زندگی در شهر را زیست پذیرتر کنند.

حناچی گفت: ما در تهران روزانه 9 هزار تن زباله را حمل می کنیم که مقدار کمی از این زباله ها بازیافت می شود. با کمک مردم و آموزش و اپ های موبایلی، تلاش داریم تا تفکیک از مبدأ را تقویت کنیم. برای این که حجم زیادی از این زباله را حمل نکنیم، ایستگاه های بازیافت در نقاط مختلف پایتخت در حال شکل گیری است و یک سایت هم برای بازیافت مصالح ساختمانی با ظرفیت 45 هزار تن در روز افتتاح کرده ایم. رسیدگی به جایی که در جنوب تهران سالیان سال در آن زباله دفن می کردیم و بازگرداندن آن به چرخه طبیعت، به نظرم یکی از جدی ترین وظایف ما در آینده نزدیک است؛ چیزی بزرگ تر از تجربه ریو. در این زمینه نیز اگر امکان همکاری موجود باشد، از آن استقبال می کنیم.

در کنار برج میلاد رصدخانه ای داریم که بسکمک از اطلاعات پالایش شده تهران را به نمایش می گذارد؛ در این رصدخانه روی نقشه تهران، اطلاعات بسکمک از شهر در دسترس است.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش در این دیدار گفت: در ایران بخشی از زباله را به کمپوست تبدیل می کنیم اما کیفیت این کمپوست آن طور که باید نیست. یکی دیگر از اهداف و برنامه های ما در تهران استخراج انرژی از پسماند است. موضوع دیگری که تعقیب می کنیم، تبدیل فضاهای صنعتی رهاشده به فضاهای زنده ای است که می توانند در خدمت شهروندان باشند و به آن ها سرویس دهند؛ ما چندین تجربه خوب در این مورد در تهران داشتیم؛ یک کشتارگاه قدیمی تهران در دهه 70 شمسی به یک مکان فرهنگی تبدیل شد؛ چند کارخانه کوچک نوشیدنی تبدیل به مکان های فرهنگی شدند؛ الان نیز به زودی تبدیل یک کارخانه سیمان را دستورکار داریم؛ کارخانه سیمانی که تهران را با آن ساختیم. اگر همکارانم به دنبال انتقال تجربیاتی در همین موضوع باشند، من بدون شک استقبال می کنم.

اکتاوی دلاوارگا دبیرکل متروپلیس نیز ضمن تأیید این واقعیت که تمام شهرهای بزرگ با چالش های یکسان و شبیه به یکدیگر روبرو هستند، گفت: متروپلیس ادعا نمی کند که همیشه راه حل های نهایی را دارد، اما فضایی را فراهم می کند که در آن راه حل ها پیدا خواهند شد. ما می توانیم در موضوعات مدیریت زباله و پسماندها تجربیات خوبی در اختیار شما بگذاریم.

او اضافه کرد: سال گذشته کارگاه هایی برگزار کردیم تا بتوانیم روش هایی برای برقراری منابع مالی پایدار پیدا کنیم چرا که این موضوع یکی از دغدغه های اصلی ما است. در مورد مشارکت مدیران و مدیران ارشد و کارشناسان نیز باید بگویم یکی از اولویت های ما تعامل و همکاری است؛ متروپلیس در نظر دارد تا در دوره های مختلف این تعامل را شتاب ببخشد و تقویت کند.

دلاوارگا مشارکت شهروندان در موضوع پسماند را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: ممکن است شما اقدامات بسکمک درمورد پسماند داشته باشید اما تا وقتی برای شهروندان فرهنگ سازی و اطلاع رسانی نشود، تأثیر چندانی نخواهید دید.

دبیرکل انجمن کلان شهر های مهم دنیا ضمن ابراز خرسندی از استقبال شهردار تهران از برگزاری دوره های آموزشی، گفت: معمولاً پسماند را یک هزینه می دانند اما در حقیقت پسماند ارزش بسکمک دارد چرا که حتی می توان آن را فروخت؛ آمستردام، یکی از اعضای متروپلیس، مدتی است که پسماندهای تفکیک شده اش را به انگلستان می فروشد. دیگر باید زباله را منبعی برای درآمد دید. در برخی شهرها نیز پسماند را به حمل ونقل عمومی ارتباط داده اند، به این شکل که اگر مثلاً تعدادی بطری پلاستیکی را تحویل دهید، بلیت رایگان تحویل می گیرید.

اکتاوی دلاوارگا از این که حناچی بر ضرورت تبادل تجربیات تأکید داشت، ابراز خوشحالی کرد و گفت: برای ما این جلسه اهمیت بسکمک داشت چون با اولویت های شما آشنا شدیم.

در پایان، حناچی اظهار امیدواری کرد که فرصت انتقال تجربیات بین طرف های مختلف به بهترین شکل ممکن فراهم شود و ضمن اشاره به تحریم های ظالمانه غرب علیه ایران، گفت: یکی از دغدغه های اصلی ما این است که در شرایط تحریم مدیریت شهری را پیش ببریم، چون برخلاف آن چه بعضاً گفته می شود، این تحریم ها مستقیماً زندگی مردم ایران را هدف قرار گرفته اند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 20 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: herpo.ir شناسه مطلب: 381

به "حناچی با دبیرکل متروپلیس دیدار کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حناچی با دبیرکل متروپلیس دیدار کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید