طرز تهیه ریواس پلو به همراه همه فوت و فن ها
به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، بهار علاوه بر حال و هوای خوبش، فصل رویش گیاهان خوش عطر و بویی مثل ریواس است. شاید خیلی از شماها تا به الان ریواس را به صورت خام مصرف می نموده اید، اما جالب است بدانید که با این گیاه می توان غذاهای خوشمزه ای هم مثل خورش ریواس و ریواس پلو درست کرد. در ادامه این محتوا از خبرنگاران همراه ما باشید تا طرز تهیه ریواس پلو را به شما بگوییم. پیش از این هم طرز تهیه خورش ریواس را در خبرنگاران مگ آموزش داده ایم که می توانید به آن رجوع کنید.

زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت 1 ساعت
مناسب برای 4 نفر
میزان سختی میانه
مواد لازم برای تهیه ریواس پلو
مواد لازم | میزان لازم |
برنج | 4 پیمانه (لیوان دسته دار فرانسوی) |
ریواس خرد شده (فقط قسمت ساقه) | 2 پیمانه |
سینه مرغ بدون استخوان | 200 گرم |
پیاز میانه | 2 عدد |
سبزی معطر تازه (گشنیز، شوید، شنبلیله) | 100 گرم |
زعفران دم نموده غلیظ | یک قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ½ قاشق چای خوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن مایع یا جامد | به میزان کافی |
مراحل طرز تهیه ریواس پلو
اگر مواد اولیه مورد احتیاج را آماده کردید، استارت کار را بزنید و همراه با مراحلی که در ادامه گفته ایم، این پلوی بهاری خوشمزه را آماده کنید.
1. خیساندن برنج
ابتدا برنج را پاک نموده و چند بار با آب ولرم بشویید در حدی که آب برنج شفاف گردد. سپس برنج را با میزانی آب و نمک (حدود یک قاشق غذاخوری نمک برای هر 4 پیمانه برنج کافی است) برای حداقل یک ساعت و حداکثر 2 ساعت خیس کنید. خیساندن برنج به پخت بهتر و قد کشیدن بیشتر آن یاری می نماید.
برای خرید برنج در انواع مختلف ایرانی و خارجی می توانید به سوپرمارکت خبرنگاران مراجعه کنید.
2. دم کردن زعفران
در این فاصله که برنج در حال خیس خوردن است، می توانید به سراغ کارهای دیگر مثل دم کردن زعفران بروید. برای درست کردن زعفران دم نموده خوش رنگ و خوش عطر فقط کافی است که میزان مناسبی از زعفران ساییده شده را در یک استکان کوچک بریزید و چند قاشق غذاخوری آب جوش را همراه با چند تکه یخ به آن اضافه کنید. سپس درب استکان را بگذارید و اجازه دهید زعفران دم بکشد و به اصطلاح رنگ پس دهد.
3. آماده سازی ریواس
ریواس ها را خوب بشویید، سپس قسمت های انتهایی و گل دار ریواس را جدا کنید. در آخر پوست نازک و رشته ای ریواس ها را هم جدا نموده و ساقه های ریواس را به شکل نگینی و ریز خرد کنید.
اگر می خواهید یک خورشت بهاری هم در کنار این پلوی خوشمزه درست کنید، پیشنهاد می کنیم سری به محتوای طرز تهیه خورش کنگر بزنید و این خورشت خوشمزه بهاری را امتحان کنید.
4. خرد کردن سبزیجات
سبزیجاتی که می خواهید در تهیه این پلو استفاده کنید، شامل گشنیز، شوید و شنبلیله را پاک کنید و خوب بشویید تا عاری از گل ولای و آلودگی شوند.
در آخر، وقتی که آب سبزی ها گرفته شد، آن ها را ساطوری کنید.
5. پختن مرغ و ریش ریش کردن آن
سینه مرغ را با آب سرد بشویید، سپس به همراه یک لیوان آب، یک عدد پیاز که به چهار قسمت تقسیم نموده اید، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا سینه مرغ به آرامی بپزد.
وقتی که مرغ به خوبی پخته شد، آن را از آب خارج کنید و کمی صبر کنید تا خنک گردد. سپس سینه مرغ را با استفاده از دو عدد چنگال به صورت رشته های باریک و یکنواخت ریش ریش کنید.
6. آماده کردن پیاز داغ
پیاز دوم را پوست بگیرید و به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. سپس پیازها را در یک تابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. کمی صبر کنید تا آب پیازها کشیده گردد، سپس میزانی روغن به آن اضافه کنید. پیازها را باید خوب تفت دهید تا کم کم طلایی و سبک شوند.
7. تهیه مایه ریواس پلو
پس از طلایی شدن پیازها، سبزیجات خرد شده را به تابه اضافه کنید و حدود 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا عطر آن ها بلند گردد و کمی نرم شوند. سپس مرغ ریش ریش شده را هم با پیاز و سبزیجات مخلوط کنید و کمی تفت دهید.
ریواس خرد شده را هم به مواد داخل تابه اضافه کنید و فقط در حد یکی دو دقیقه تفت دهید تا کمی نرم گردد اما شکل خود را حفظ کند. حواستان باشد که ریواس ها را بیش از میزان تفت ندهید زیرا باعث له شدن آن می گردد.
در آخر، زعفران دم نموده غلیظ را هم به همراه نمک و فلفل سیاه به مایه ریواس پلو اضافه کنید. اجازه دهید مایه برای حدود 5 دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا طعم ادویه ها و مواد مختلف کامل به خورد هم بروند.
در فصل بهار از خوردن خورش آلوچه هم غافل نشوید. پیشنهاد می کنیم با آموزش داده شده در محتوای طرز تهیه خورش آلوچه، این غذای خوشمزه را هم امتحان کنید.
8. پختن برنج
در یک قابلمه مناسب، تا نیمه آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. سپس برنج هایی که از قبل خیسانده اید را به آب جوش اضافه کنید.
حدود 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا برنج به اصطلاح بیاید سپس آن را آب کش کنید. زمان آمدن برنج بسته به نوع آن، ممکن است کمتر یا بیشتر باشد. برای اینکه بفهمید برنج آماده آب کش شدن است چند دانه از برنج را با دست تان امتحان کنید، اگر لایه رویی دانه ها برنج نرم شده و مغز آن ها کمی سفت باشد، می توانید برنج را آب کش کنید.
9. دم کردن ریواس پلو
کف یک قابلمه مناسب میزانی روغن بریزید. برای ته دیگ، می توانید در صورت دلخواه یک نان لواش یا چند حلقه سیب زمینی کف قابلمه بچینید.
سپس یک لایه نازک برنج آبکش شده را روی ته دیگ بریزید و یک لایه از مایه ریواس پلو را روی برنج پخش کنید. به همین ترتیب، لایه های برنج و مایه ریواس پلو را به صورت مرحله به مرحله اضافه کنید تا مواد تمام شوند. حواستان باشد که لایه آخر با برنج تکمیل گردد.
درب قابلمه را بگذارید و دم کنی را روی آن قرار دهید. اجازه دهید ریواس پلو برای 45 تا 60 دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا برنج به خوبی دم بکشد.
10. سرو ریواس پلو
پس از دم کشیدن ریواس پلو، حرارت را خاموش کنید و به آرامی پلو را زیر و رو کنید تا مایه ریواس پلو به طور یکنواخت با برنج مخلوط گردد.
در نهایت، ریواس پلو را در یک دیس بکشید و سرو کنید.
نکات تکمیلی در طرز تهیه ریواس پلو
هنگام درست کردن ریواس پلو توجه به نکات زیر را نباید فراموش کنید:
- استفاده از ریواس تازه: برای اینکه طعم ریواس پلوی تان عالی گردد، بهتر است که ریواس های تازه و سالم استفاده کنید. البته در صورت عدم دسترسی به ریواس تازه، می توانید از ریواس منجمد نیز استفاده کنید اما ریواس تازه قطعا نتیجه بهتری خواهد داشت.
- ابعاد خرد کردن ریواس: ریواس ها را باید به میزان یک حبه قند خرد کنید. اگر ریواس ها را خیلی ریز خرد کنید باعث می گردد که آب شان در بیاید و در طی پختن پلو، کم کم آب شده و اصلا به چشم نیایند. بزرگ خرد کردن ریواس ها هم چهره دلنشینی به پلو نمی دهد و باعث می گردد که ریواس ها هم درست نپزند.
- تفت دادن ریواس: از تفت دادن طولانی و بیش از میزان ریواس، خودداری کنید؛ زیرا این کار باعث له شدن و تغییر شکل ریواس ها می گردد.
- استفاده از سبزیجات خشک: در صورت عدم دسترسی به سبزیجات تازه، می توانید از سبزیجات خشک استفاده نمایید. البته اگر از سبزی خشک استفاده می کنید حواستان باشد که از شنبلیه کمتری نسبت به شوید و گشنیز استفاده کنید تا طعم پلو، تلخ نگردد.
- استفاده از سیر: اگر می خواهید ریواس پلوی تان خوش عطر و بو تر گردد، می توانید دو حبه سیر رنده شده را همراه با پیاز تفت دهید یا از پودر سیر در پلوی خود استفاده کنید.
در نهایت؛ تهیه ریواس پلو ممکن است کمی زمان بر باشد، اما نتیجه نهایی ارزش این همه زحمت ها را دارد. پس همین امروز دست به کار شوید و این پلوی خوش عطر و طعم بهاری را آماده کنید و نه تنها در این هوای بهاری از خوردنش لذت ببرید بلکه از خواص ریواس هم استفاده کنید.
منبع: دیجیکالا مگ