نحوه قلمه زدن گل یاس
به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، انگیزه - گیاهان و حیوانات - گل یاس یکی از خوشبوترین گلهاست که از عطر آن در صنعت عطر سازی استفاده می شود. یکی از بهترین و آسانترین روش های تکثیر این گل خوشبو، قلمه زدن آن است. برای قلمه زدن گل یاس به زمان کاشت این گیاه و تازگی آن توجه داشته باشید تا نتیجه کارتان به هدر نرود. زمان مناسب برای قلمه زدن گل یاس اواسط بهار تا اوایل تابستان از چوب های نرم و یا اواخر تابستان و اوایل پاییز از چوب های نیمه رسیده آن است.

مراحل قلمه زدن گل یاس
قلمه زدن گل یاس کار دشواری نیست و می توان با چند نکته ساده این کار را انجام داده و به نتیجه دلخواه رسید.
- در ابتدا انتخاب مناسب قلمه اهمیت بسیاری در تکثیر آن دارد. قلمه را از گیاه مادر بدون هیچ آفتی به طول حداقل 20 سانتیمتر جدا کنید.
- هنگام جدا کردن قلمه آن را به صورت اریب ببرید و اگر دارای برگ بود، برگ های پایینی را جدا کنید.
- 3 الی 4 برگ روی قلمه کافی است زیرا در این صورت بیشتر انرژی گیاه به ریشه زایی تبدیل شده و قلمه زودتر خودش را می گیرد و رشد می کند. اما اگر برگ ها زیاد باشد بیشتر انرژی گیاه صرف فراهم کردن مواد غذایی برای برگ ها شده و دیرتر رشد می کند.
- حداقل یک سوم قلمه ای که برداشته اید، می شود بستر کاشت آن. قبل از کاشت با انگشت یا یک جسم تیز این قسمت را سوراخ کنید.
- بستر مناسب برای کاشت قلمه مخلوطی از خاک برگ + شن و یا کوکوپیت + پرلایت و یا پیت موس + پرلایت + شن است. بستر کاشت باید بافتی سبک باشد تا ریشه بتواند به راحتی بزرگ شود.
- بهتر است گلدان از پایین دارای حرارت ملایم باشد و زهکشی (خروجی آب) به خوبی انجام شود.
- گلدان را در جایی مرطوب با نور کافی بدور از تابش مستقیم خورشید قرار دهید تا قلمه به خوبی با نور خورشید تغذیه شود و رشد کند.
- می توانید روی گلدان را با پلاستیک بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود. حتما برای تهویه هوا چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.
- قلمه تا زمانی که ریشه بزند نیاز به آب فراوان دارد و باید همیشه مرطوب باشد. بعد از ریشه زدن مقدار آب دهی را کمتر می کنیم.
- حداقل دو ماه طول می کشد تا قلمه ریشه بدهد و با دیدن جوانه برگ های تازه می توان متوجه این امر شد.
- همچنین بهتر است قلمه را ابتدا در گلدان های کوچک بکارید و بعد از بزرگ شدن گل آن را به گلدانی بزرگتر انتقال دهید.
نکات کاربردی
- دمای مناسب برای رشد ریشه قلمه 15 تا 18 درجه سانتی گراد است.
- نگذارید رطوبت و آب گلدان از بین برود زیرا قلمه برای ریشه زدن نیاز زیادی به آب و رطوبت دارد.
- هر قلمه ای که می کارید باید حداقل دارای سه جوانه باشد.
- قلمه را می توانید در سال دوم به باغچه انتقال دهید.
- برای کیفیت بهتر می توانید از هورمون ریشه زایی برای قلمه استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: معرفی گل های آپارتمانی کم نور
منبع: مجله انگیزه
انتشار: 30 مهر 1399
بروزرسانی: 30 مهر 1399
گردآورنده: herpo.ir
شناسه مطلب: 682
به "نحوه قلمه زدن گل یاس" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "نحوه قلمه زدن گل یاس"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید