نحوه قلمه زدن گل یاس

به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، انگیزه - گیاهان و حیوانات - گل یاس یکی از خوشبوترین گلهاست که از عطر آن در صنعت عطر سازی استفاده می شود. یکی از بهترین و آسانترین روش های تکثیر این گل خوشبو، قلمه زدن آن است. برای قلمه زدن گل یاس به زمان کاشت این گیاه و تازگی آن توجه داشته باشید تا نتیجه کارتان به هدر نرود. زمان مناسب برای قلمه زدن گل یاس اواسط بهار تا اوایل تابستان از چوب های نرم و یا اواخر تابستان و اوایل پاییز از چوب های نیمه رسیده آن است.

نحوه قلمه زدن گل یاس

مراحل قلمه زدن گل یاس

قلمه زدن گل یاس کار دشواری نیست و می توان با چند نکته ساده این کار را انجام داده و به نتیجه دلخواه رسید.

  • در ابتدا انتخاب مناسب قلمه اهمیت بسیاری در تکثیر آن دارد. قلمه را از گیاه مادر بدون هیچ آفتی به طول حداقل 20 سانتیمتر جدا کنید.
  • هنگام جدا کردن قلمه آن را به صورت اریب ببرید و اگر دارای برگ بود، برگ های پایینی را جدا کنید.
  • 3 الی 4 برگ روی قلمه کافی است زیرا در این صورت بیشتر انرژی گیاه به ریشه زایی تبدیل شده و قلمه زودتر خودش را می گیرد و رشد می کند. اما اگر برگ ها زیاد باشد بیشتر انرژی گیاه صرف فراهم کردن مواد غذایی برای برگ ها شده و دیرتر رشد می کند.
  • حداقل یک سوم قلمه ای که برداشته اید، می شود بستر کاشت آن. قبل از کاشت با انگشت یا یک جسم تیز این قسمت را سوراخ کنید.
  • بستر مناسب برای کاشت قلمه مخلوطی از خاک برگ + شن و یا کوکوپیت + پرلایت و یا پیت موس + پرلایت + شن است. بستر کاشت باید بافتی سبک باشد تا ریشه بتواند به راحتی بزرگ شود.
  • بهتر است گلدان از پایین دارای حرارت ملایم باشد و زهکشی (خروجی آب) به خوبی انجام شود.
  • گلدان را در جایی مرطوب با نور کافی بدور از تابش مستقیم خورشید قرار دهید تا قلمه به خوبی با نور خورشید تغذیه شود و رشد کند.
  • می توانید روی گلدان را با پلاستیک بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود. حتما برای تهویه هوا چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.
  • قلمه تا زمانی که ریشه بزند نیاز به آب فراوان دارد و باید همیشه مرطوب باشد. بعد از ریشه زدن مقدار آب دهی را کمتر می کنیم.
  • حداقل دو ماه طول می کشد تا قلمه ریشه بدهد و با دیدن جوانه برگ های تازه می توان متوجه این امر شد.
  • همچنین بهتر است قلمه را ابتدا در گلدان های کوچک بکارید و بعد از بزرگ شدن گل آن را به گلدانی بزرگتر انتقال دهید.

نکات کاربردی

  • دمای مناسب برای رشد ریشه قلمه 15 تا 18 درجه سانتی گراد است.
  • نگذارید رطوبت و آب گلدان از بین برود زیرا قلمه برای ریشه زدن نیاز زیادی به آب و رطوبت دارد.
  • هر قلمه ای که می کارید باید حداقل دارای سه جوانه باشد.
  • قلمه را می توانید در سال دوم به باغچه انتقال دهید.
  • برای کیفیت بهتر می توانید از هورمون ریشه زایی برای قلمه استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: معرفی گل های آپارتمانی کم نور

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 30 مهر 1399 بروزرسانی: 30 مهر 1399 گردآورنده: herpo.ir شناسه مطلب: 682

به "نحوه قلمه زدن گل یاس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه قلمه زدن گل یاس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید