تور بمبئی: غذاهای محلی دهلی؛ از آلو چات تا مرغ تندوری (قسمت سوم)

به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، دهلی شهری برای تجربه بسیاری از غذاهای محلی و خوش طعم هند است. گلاب جامون، سمبوسه، دال عدس و شیرینی های هندی همانند لادو از این جمله اند . با خبرنگاران همراه باشید.

تور بمبئی: غذاهای محلی دهلی؛ از آلو چات تا مرغ تندوری (قسمت سوم)

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور بمبئی ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.

در دهلی با تنوع بی نظیر غذاهای محلی هندی روبرو هستیم. در کنار آن، غذاهای خیابانی نیز در این شهر به وفور دیده می گردد و شاید بتوان گفت برترین غذاهای خیابانی در هند را در دهلی می توان خورد.

مردم دهلی در غذا خوردن دارای آداب خاصی دارند، هندوها زیاده روی در مصرف غذا را مساوی با تن پروری و چاقی می دانند. بیشتر هندوها غذا را با دست می خورند. آن ها معتقدند که بین غذا و انسان نباید هیچ واسطه ای قرار بگیرد، چون مانع دریافت انرژی غذا می گردد. این آداب مخصوص طبقه ی خاصی از جامعه نمی گردد، حتی در بعضی در دانشگاه ها دیده شده است که استادان هندی با دست غذا می خوردند . منطقه ها محروم هند بیشتر از غذاهای تند استفاده می نمایند و هرچه رو به قشرهای بالاتر و ثروتمندتر می رود از تندی غذا کاسته می گردد .در قسمت سوم به سراغ شمار دیگری از غذاهای محلی دهلی می رویم.

گلاب جامون

گلاب جامون یا در اصطلاح محلی هندی گولاب جامون یکی از شیرینی های معروف و اصیل هندی و پاکستانی است که در تمامی قنادی ها و حتی مارکت های بزرگ و کوچک هند و پاکستان به فراوان و در تمامی فصول یافت می گردد . برای ما ایرانی ها در این کشور یادآور شیرینی بامیه مخصوصا برای ایام ماه رمضان است فقط تنها فرق آن داشتن ادویه و اسانس آن است که به روش های مختلف تهیه می گردد .

سمبوسه

یکی از شناخته شده ترین و لذیذترین اسنک های هندی سمبوسه است که در دهلی و اطراف شمال هند بسیار مشهور است. سمبوسه، نان آردی مثلثی است که با مواد مختلفی مانند سیب زمینی اسپایسی، نخودفرنگی، پیاز، دال، پنیر پر می گردد و سپس سرخ شده و با انواع ترشی سرو می گردد. سمبوسه می تواند یک میان وعده مستقل باشد یا در کنار غذاهای دیگر سرو گردد.

چله بتوری

چوله بتوری یک نان پف نموده است که از سمولینا یا آرد گندم ساخته می گردد و سپس در روغن یا کره سرخ می گردد و گاهی اوقات نیز با پنیر یا سیب زمینی پر می گردد و آن را با نخود پخته شده در ادویه، پیاز، فلفل سبز و خیار شور سرو می نمایند.

دال عدس

عدس از جمله حبوباتی است که نه تنها در ایران، بلکه در جهان هواداران زیادی دارد. این خوراک، یک نوع غذای هندی است، مثل عدسی خودمان، البته با مزه تند غذاهای هندی. دال عدس یک غذای بین المللی هندی است که در رستوران های بزرگ جهان سرو می گردد.

شیرینی های شیری: بورفی ، کیک شیر، پدا

شیرینی های هندی بسیار متنوع بوده و دارای شکل و بافت و رنگ های متفاوتی هستند. یک نگاه گذرا از پیشخوان به این شیرینی ها جهانگرد ها را برای خرید آن ها جذب می نماید . در اینجا روی دو دسته اصلی از شیرینی های هندی تمرکز نموده ایم که هر دو در دهلی رایج هستند. شیرینی هایی که با قی تهیه می شوند و آن هایی که با شیر یا خویا درست می شوند . البته بیشتر شیرینی ها از قی تشکیل شده اند ولی پایه اصلی آن ها شیر و خویا است. از شیرینی هایی که با خویا درست می شوند به گلاب جامون و شیرینی مربع شکل بورفی ، کیک شیری و پدا که توپ های شیرین است می توان اشاره نمود.

لادو

حلوا و انواع لادو در میان تمام شیرینی هایی که با قی یا کره شفاف درست می شوند و مخصوصا آن هایی که در دهلی وجود دارند، است . البته در آن دسته ها انواع بسیاری وجود دارد. برای مثال حلواها عموما هم نرم و بر پایه آرد هستند و هم ترد و بر پایه مغزیجات . حلوای سوهان یک شیرینی پانجابی مغزی است که از شیر، شکر، قی ، آرد گندم و مغز فندق تشکیل شده است که قرن هاست به ذائقه هندی ها خوش آمده است. حلوای کراچی، یک حلوای نرم و جویدنی است که مهره های مغزی و طعمی شبیه عسل دارد و از میوه های خشک تهیه می گردد و اصالتا شیرینی پاکستانی است. موتیکور لادو یک توپ خیس شده در شربی شکر است که از آرد سرخ شده گرم، قی ، شکر و پودر هل تشکیل شده است و یکی از انواع شیرینی های توپی است که لادو نامیده می گردد .

منبع: کجارو / eatyourworld.com
انتشار: 10 دی 1400 بروزرسانی: 10 دی 1400 گردآورنده: herpo.ir شناسه مطلب: 1388

به "تور بمبئی: غذاهای محلی دهلی؛ از آلو چات تا مرغ تندوری (قسمت سوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور بمبئی: غذاهای محلی دهلی؛ از آلو چات تا مرغ تندوری (قسمت سوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید