ممنوعیت استفاده از روبنده در سوئیس به رای گذاشته شد
به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، بر اساس اولین نتایج همه پرسی اجرا شده در سوئیس بیشتر شهروندان این کشور به طرح ممنوعیت روبنده که مبتکر برگزاری آن حزب خلق سوئیس است که موضع انتقادی تندی نسبت به اسلام دارد رای مثبت دادند.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از ان تی وی آلمان، در کشور سوئیس تنها حدود 30 زن روبنده می پوشند و از این پس این کار آن ها غیر قانونی خواهد بود.
مردم سوئیس در یک همه پرسی به ممنوعیت روبنده در خیابان ها، رستوران ها و مراکز خرید رای مثبت دادند. بر اساس اولین نتایج این همه پرسی که امروز (یکشنبه) برگزار گشت حدود 52 درصد شهروندان این کشور به قانون ممنوعیت برقع و نقاب در این کشور رای مثبت دادند.
به این ترتیب از این پس دیگر هیچ زن مسلمانی حق ندارد در اماکن و انظار عمومی صورت خود را بپوشاند. این ممنوعیت شامل حال توریستان و توریست ها هم می شود.
لایحه ممنوعیت روبنده، با هدف جلوگیری از پنهان سازی چهره زنان در اماکن عمومی به رای مردم گذاشته شد. مبتکر برگزاری این همه پرسی حزب خلق سوئیس است که موضع انتقادی تندی نسبت به اسلام دارد و با جمع آوری امضا مقدمات امر را فراهم کرد. این حزب در سال 2009 نیز بحث ممنوعیت ساخت مناره در نمازخانه های سوئیس را پیش برد و کتمان نمی کند که هدفش جلوگیری از گسترش اسلام در این کشور است.
البته منتقدان این حزب را به ترویج نژادپرستی و اسلام هراسی متهم می کنند. هدف اصلی این طرح این عنوان شده که کسی هویت و مشخصات ظاهری خود را از دیگران مخفی نکند.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
هلند، اتریش، فرانسه، بلغارستان و بلژیک نیز پیش از سوئیس، ممنوعیت برقع را به جریان انداخته اند.
دولت سوئیس، مجلس و احزاب بزرگ با این همه پرسی مخالفت کرده بودند. دولت گفته بود وظیفه و مسئولیت اش این نیست که به شهروندان بگوید چه بپوشند.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
شهروندان مسلمان سوئیس عمدتا مهاجران کشورهای حوزه بالکان هستند. این کشورهم چنین از نقاط توریستی محبوب شهروندان کشورهای اسلامی به خصوص توریست های حوزه خلیج فارس محسوب می شود. ممنوعیت سراسری روبنده مشمول توریستان نیز خواهد بود.
سهم مسلمانان در کشور سوئیس در سال 2018 حدود 5.3 درصد بود. شمار زنانی که در این کشور نقاب می زنند حدود 30 نفر برآورد شده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم