خبرنگاران دستگاه ایمنی بدن باید باتغذیه متعادل تقویت گردد
به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، کرمانشاه- خبرنگاران- کارشناس نظارت بر موادغذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در طول اپیدمی کرونا، باید به یک رژیم غذایی معقول و منطقی پایبند باشیم و دستگاه ایمنی بدن خود را به وسیله تغذیه متعادل بهبود بخشیم.
لاله مظفری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: برای یک رژیم غذایی مناسب، باید روزانه 250 تا 400 گرم غلات (شامل برنج، گندم، ذرت، جو) و سیب زمینی مصرف گردد.
او گفت: روزانه 150 تا 200 گرم غذاهای پروتئینی با کیفیت بالا (شامل گوشت بدون چربی، ماهی، میگو، تخم مرغ، شیر، لوبیا و فراورده های آن ها) باید مصرف کرد.
او با تاکید بر اینکه از لبنیات بخصوص از انواع پروبیوتیک آن غافل نشوید، توضیح داد: روزانه بیش از پنج نوع سبزیجات و میوه های تازه، ترجیحاً بیش از 500 گرم میل کنید؛ صیفی جات و میوه جات رسیده مانند اسفناج، کرفس، کلم بنفش، هویج، گوجه فرنگی، پرتقال، نارنگی، سیب، کیوی و غیره را انتخاب کنید.
وی با تاکید بر اینکه باید همه روزه انواع جوانه ها را در رژیم غذایی خود مصرف کنید، افزود: مصرف مکمل روی در دوز پایین مفید است، روی در حبوبات، آجیل خام، سبوس و جو فراوان است.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه چای سبز، زعفران و زردچوبه بسیار مفیدند، افزود: مصرف چربی های با کیفیت بالا، از جمله روغن های گیاهی سرشار از اسیدهای چرب n-9 برای پخت و پز و دانه های روغنی مغذی مانند بادام زمینی و گردو را قدری افزایش دهید. کل انرژی تأمین شده توسط چربی باید به 25 تا 30% از کل رژیم غذایی برسد.
مظفری با تاکید بر اینکه آب کافی بنوشید، روزانه 1/5 تا 2 لیتر در چند نوبت و مقادیر اندک نورد احتیاج است، گفت:
قبل یا بعد از غذا آب جوشیدۀ گرم، چای کم رنگ، سوپ سبزیجات، سوپ ماهی، سوپ مرغ و غیره نوش جان کنید.
وی همچنین یاداوری ورد حیوانات وحشی را لمس نکنید و نخورید.
او توضیح داد: برچسب های مواد غذایی را بخوانید و غذاها را به طور منطقی انتخاب کنید. غذای خام و پخته شده را از هم جدا کنید و اطمینان حاصل کنید که گوشت کاملاً پخته شده است.
او گفت: اعضای خانواده باید از بشقاب های جداگانه غذا بخورند و از مصرف سیگار یا الکل جداً بپرهیزید.
مظفری افزود: غذاهایی مانند سبزیجات تازه، میوه و آجیل سرشار از ویتامین های B، C و E هستند که به عنوان آنتی اکسیدان و تنظیم نمایندۀ ایمنی اثرات قوی دارند، باید به عنوان مکمل مصرف شوند. سایر مکمل های غذایی را نیز می توان در مقادیر مناسب افزود.
او با بیان اینکه لوبیا و فراورده های لوبیا، زرشک و سایر مواد غذایی حاوی فلاوونوئیدها، بتائین و آنتی اکسیدان ها هستند، گفت: گوشت بدون چربی سرشار از پروتئین است و همۀ این ها به تقویت سیستم ایمنی یاری می نمایند.
وی گفت: کسانی که اشتهایشان را از دست داده اند و به قدر کافی مواد غذایی مصرف نمی نمایند، باید به مصرف ویتامین های B، C، A، D و سایر مواد مغذی بیشتر توجه نمایند.
او تاکید نمود: در خوردن هیچ چیز زیاده روی نکنید. کل کالری دریافتی را کنترل نموده تعادل انرژی را حفظ کنید.
منبع: ایرنا