انواع استراتژی و شرایط حاکم بر تصمیم گیری
به گزارش فروشگاه اینترنتی هرپو، استراتژی بر اساس نوع و میزان مسائل و موانع و بعلاوه شرایط حاکم بر تصمیم گیری به پنج دسته تقسیم می گردد.
در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

1- استراتژی مستقیم : در استراتژی مستقیم رابطه مستقیم بین اهداف ، سیاستها ، ابزارها وجود دارد و راه رسیدن به اهداف به وسیله چگونگی بکارگیری ابزارها معین می گردد . در استراتژی مستقیم سعی می گردد که کوتاهترین راه برای رسیدن به هدف در کوتاهترین زمان انتخاب گردد .
2- استراتژی غیر مستقیم : استراتژی غیر مستقیم دستیابی به اهداف نهایی به وسیله تحقق اهداف فرعی امکانپذیر می سازد که اصطلاحاً آن را استراتژی فریب نیز می نامند . از استراتژی غیر مستقیم هنگامی استفاده می گردد که دستیابی به اهداف نهایی غیر ممکن باشد یا اینکه محدودیت ابزارهای موجود مانع از اجرای سیاستها می گردد که به تحقق اهداف نهایی منجر می گردد .
3- استراتژی گام به گام : در استراتژی گام به گام ، همانگونه از معنی ظاهری آن برداشت می گردد ، رسیدن به هدف نهایی یکباره میسر نمی باشد به همین علت هدف نهایی به اهداف کوچکتر تقسیم می گردد به هر کدام از این هدفها بستگی به هدف ما قبل دارد .
4- استراتژی مستمر : این استراتژی در شرایط های یکسان ، در صورتی که از ابتدای کار ، هدف نهایی ، سیاستها و ابزار آن معین و تعریف شده باشد می تواند بارها تکرار گردد . از ویژگیهای استراتژی مستمر ، طولانی بودن دستیابی به هدف است البته برای این موضوع دلایل متفاوتی وجود دارد از جمله محدودیت ابزار و امکانات یا ضعف سیاستها .
5- استراتژی عملیاتی : در استراتژی عملیاتی موضوع مورد نظر ، قدرت تحقق پذیری اهداف، سیاستها و ابزار است . استراتژی عملیاتی به واقعیات موجود توجه می نماید و عملی کردن سیاستها ، اصلی ترین شرط به اجرا در آوردن این استراتژی است . بنابراین باید ابزار لازم در دسترس باشد و سیاستها با توجه به چگونگی ابزار در دسترس معین شوند .
منبع: الی گشت